dating tips vrouwen

Een belangrijke datingtip voor vrouwen

Je bent toe aan een relatie en meld je aan bij een populaire datingsite. De registratie gaat vlotter dan verwacht, en je allereerste online zoektocht naar een partner kan beginnen: ”vrouw op zoek naar man, voor een serieuze relatie”. Je blijkt best goed in de markt te liggen en reeds in de eerste dagen wordt je overladen met aanzoeken, van alle denkbare typen mannen. Na een eerste filtering op basis van uiterlijke kenmerken blijven er een twintigtal kandidaten over. Tijdens de chats vallen er op basis van intellectuele capaciteit en ingeschatte intenties (willen waarschijnlijk slechts seks) weer een aantal uit. Na een weekje online daten zijn er zes heren overgebleven met wie je een relatie best mogelijk acht. Precies hier begint het lastigste onderdeel voor vrouwen in het proces. Met wie spreek je af voor een offline date?

De belangrijke tip: Voorkom besluiteloosheid!

Kies uit de potentiële kandidaten één persoon uit voor een persoonlijke ontmoeting en laat de anderen buiten beeld. Het valt aan te raden om nadat de date eenmaal gemaakt is de datingsite niet te bezoeken. Voorlopig in ieder geval. Laat je bij het uitselecteren van de eerste kandidaat leiden door je gevoel. Je vrouwelijke intuïtie is vaak sterker dan je denkt, waardoor het goed mogelijk is dat je eerste keuze meteen ook de beste keuze is.

Het kan misschien logischer lijken dat je met meerdere mannen (of alle 6) een korte ontmoeting regelt om te zien wie het beste bij je past, maar in de praktijk pakt dit vaak averechts uit. Het leidt tot besluiteloosheid aan jouw zijde, met als gevolg dat juist de geschiktste mannen (of alle 6) interesse in jou verliezen. Wanneer je een kind loslaat in een grote speelgoedzaak met de opdracht één leuk artikel uit te kiezen komt het altijd huilend en met lege handen naar buiten.

Het is dus belangrijk dat je de afspraak met meneer 1 een open en eerlijke kans geeft. Benader het contact alsof je geen andere opties hebt, zodat de andere heren niet door je hoofd kunnen spoken vóór of tijdens de ontmoeting. Laat je dit wel gebeuren dan zal het moeilijk voor je zijn om een emotionele connectie (klik) met je date te voelen met. Je kan zelfs geneigd zijn om met een beleefde smoes de ontmoeting voortijdig te beëindigen wanneer deze niet helemaal volgens het droomscenario verloopt.

Concentreer je tijdens de date daarom volledig op de man. Als het meteen klikt tussen jullie is dat natuurlijk fijn, maar ook bij enige twijfel mag je best een tweede afspraak met hem overwegen. Het betekent uiteraard niet dat je verplicht bent om een relatie te starten met de eerste de beste persoon die je ontmoet, maar het betekent wel dat je niet te snel moet afhaken alleen maar omdat er andere kandidaten zijn. Als het contact met je eerste partner-keuze werkelijk op niets uitloopt kun je altijd terug naar de datingsite. Meneer 2, 3, 4, 5 en 6 zullen er zeker nog zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *