online dating leeftijd verlagen

Is je leeftijd verlagen ”een leugentje om bestwil”?

Het blijft een dilemma voor zowel vrouwen als mannen bij hun aanmelding op een datingsite. Geef ik mijn werkelijke leeftijd op, of trek ik er een aantal jaartjes vanaf? Op zo’n moment krijg je het gevoel dat er twee kleine cartoonfiguren links en rechts op je schouders verschijnen en je ongevraagd van advies dienen.

Cartoon links: ”Je ziet er best een aantal jaren jonger uit dan je werkelijk bent. Je voelt je bovendien ook een stuk jonger en je leefpatroon is fris en eigentijds. Als je je ware leeftijd opgeeft schets je in feite een vertekend beeld van jezelf. Het betekent dat je niet de dates zal krijgen die je werkelijk verdient. Haal er gerust vier of vijf jaar vanaf!”.

Cartoon rechts: ”Een relatie starten op basis van verkeerde informatie kan nooit goed zijn. Wanneer en hoe ga je de persoon vertellen hoe oud je werkelijk bent? En zal de persoon je hierna nog vertrouwen? Een geschikte partner weet best op basis van je echte leeftijd een goede inschatting van je personage te maken. Geef gewoon op hoe oud je werkelijk bent!”.

Wordt er vaak gelogen over de leeftijd op datingsites?

De structuur van datingsites leent zich ervoor om een beetje te smokkelen met getallen. Op de meeste sites worden fysieke persoonlijke gegevens niet geverifieerd. Slechts telefoonnummers, adressen en profielfoto’s (ben je werkelijk de persoon op de foto) zijn onderdeel van de standaard verificatie processen. Het is daarom niet verwonderlijk dat het gros van de leden op datingsites niet alle gegevens op hun profiel juist invult. Mannen liegen online het meest over hun lengte en vrouwen het meest over hun gewicht. In de meeste gevallen gaat het slechts om enkele centimeters en enkele kilo’s, zodat bij een offline ontmoeting het verschil met de werkelijkheid niet direct opvalt. Voor beide seksen staat de leeftijd op nummer 2 van meest voorkomende onjuistheden. Volgens ruwe schattingen zit het percentage verlaagde leeftijden op datingsites boven 50 procent. Nog meer dating tips? Datingtest.be: Gratis Online Datingsite.

2 overwegingen bij het liegen over je leeftijd

Ook al vind jij jezelf er jong uitzien, hoe een ander je schat qua leeftijd, is meestal iets objectiever en…..vaak ook dichterbij je werkelijke leeftijd.

Het is bewezen dat je meer ‘ja’ swipes en meer face-to-face ontmoetingen krijgt bij het verjongen van je profiel. Het is ook bewezen dat personen die een onjuiste leeftijd opgeven vaker niets meer horen na de eerste ontmoeting.

2 overwegingen bij het vermelden van je werkelijke leeftijd

Omdat een deel van de online daters denkt dat iedereen liegt over zijn of haar leeftijd, wordt er bij de beoordeling van een profiel automatisch enkele jaren bij de leeftijd opgeteld. Het kan je een extra aantal ’nee’ swipes opleveren.

Hier en daar een leugentje om bestwil is een onderdeel van het leven. Eenieder doet het haast elke dag. Je leeftijd verlagen op een datingsite maakt je niet tot een pathologische leugenaar of een beroepsfraudeur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *