zoenen bioscoop

Mannen willen zoenen in de bioscoop

Hoewel het niet ideaal lijkt, is een filmavond vaak genoeg de eerste ontmoeting voor online daters. Reden voor Relatieplanet, een van de meest bezochte datingsites van België en Nederland, om een groot filmonderzoek uit te voeren onder haar leden. Uit een enquête onder meer dan 1500 vrijgezellen blijkt dat mannen en vrouwen verschillende inzichten en verwachtingen hebben rond een fimdate. Het begint al bij de keuze van de locatie. Terwijl ruim een derde van de mannen graag thuis bij hem (of haar) afspreekt, bezoekt 92% van de vrouwen liever de bioscoop met een relatief onbekende man. Veiligheid speelt hier de voornaamste rol, aangezien het gros van de vrouwen in de vervolgvraag aangeeft dat ze met een vaste partner wél liever ’knus op de bank’ van een film genieten. Van de kleine groep vrouwen die de eerste filmavond toch bij de man thuis wil meemaken gaf 59% aan dit slechts te doen om zijn huis eens goed te bekijken. Hiertegenover staat dat van de mannen die bij voorkeur de woonkamer tot bioscoop maken, de helft eerlijk aangaf te hopen dat er na de film wat meer zal volgen. Thuis durven ze eerder hun date te zoenen.

Toch maar naar de bioscoop: wie kiest de film?

Op dit punt hadden beide seksen in grote lijnen dezelfde voorkeur. Zo vermelde 82% van de mannen dat bij een bioscoopavond de keuze van de film liever aan de vrouw wordt overgelaten. Omgekeerd wil 43% van de vrouwen het liefst zelf een film selecteren, zou 48% het in gezamenlijk overleg willen doen en zou slechts 9% de keuze aan de man overlaten. Singles zijn het er ook over eens dat met een komedie (44%) of een romantische film (38%) de kans op een geslaagde date het grootst is.

Wat gebeurt er In de bioscoop?

Bij dit segment van het Relatieplanet filmonderzoek liepen de inzichten tussen mannen en vrouwen opnieuw uiteen. Ruim driekwart van de mannen (78%) zou in de bioscoop graag een arm om zijn date heen slaan. Ongeveer hetzelfde percentage zegt te hopen dat de vrouw tijdens de film wat dichter tegen hem aanschuift. En 48% van de mannen gaf aan een eerste kus in de bioscoop proberen in te leiden. Onder vrouwen lagen de percentages beduidend lager. Slechts 18% zou enige vorm van intimiteit in de bioscoop op prijs stellen. Het doel van vrouwen op een eerste filmdate is vooral gezellig samen zijn (58%), het genieten van een goede film (13%) en het verkrijgen van gespreksstof (11%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *